R&D Manager Hardware

Interacoustics er en del af William Demant Holding Group, som er noteret på Københavns Fondsbørs. Denne gruppe af internationale virksomheder udvikler, producere og markedsfører en bred vifte af teknologiske løsninger, der spænder fra state-of-the-art digitale høreapparater og hjælpende lytteapparater til revolutionerende nye diagnostiske systemer. På Interacoustics designer og producere vi udstyr der dækker hele det audiologiske spektrum. Vores produkter spænder fra små bærbare enheder til komplette kliniske instrumenter og kan findes over hele verden, hvor høre-sundhedspleje praktiseres.

Fra vores hovedkontor i Middelfart sælger vi vores udstyr i mere end 100 lande gennem vores egne salgsselskaber og eksterne distributører. Interacoustics beskæftiger mere end 150 personer i Danmark og er blandt verdens førende leverandører af audiologisk udstyr.

Læs mere om Interacoustics

Interacoustics tilbyder
Interacoustics giver dig mulighed for at blive en del af en organisation med høje ambitioner og en vilje til at vinde. De bestræber sig konstant på at forbedre dem selv, og de er stolte af at have top produktudviklingsmetoder, produkter og højtuddannede medarbejdere. Disse faktorer i kombination med deres åbne og venlige kultur, sikrer mulighed for både professionel og personlig vækst. Interacoustics værdsætter samarbejde og åben kommunikation, da de mener, at en løbende dialog baseret på tillid og feedback giver den bedste arbejdsplads.

 

Jobbet
Med reference til deres R&D Director, får du ansvaret for R&D hardwareafdelingen, der arbejder med design og udvikling. Afdelingen består af 3 underafdelinger; Elektronik, mekanik og indbygget firmware og omfatter i alt 17 kompetence specialister. Afdelingen er en selvkørende og velfungerende afdeling, der består af i alt 17 kompetente specialister. Dit primære formål er at sikre at medarbejderne i afdelingen er motiverede, engagerede og glade og at udviklingsprojekterne afsluttes til rette tid og i den forventede høje kvalitet i henhold til projektplanerne.

Mere specifikt vil dine opgaver være:

  • Udvikling af projektstrategier
  • Sikre, at interessenters synspunkter styres mod den bedste løsning
  • Generere og understøtte videndeling på tværs af virksomheden
  • Udfordre medarbejdere til at overveje nye tilgange
  • Vedligeholdelse og overvågning af projektplaner, budgetter og udgifter
  • Yde administrativ støtte efter behov

Hvem er du?
Du har en relevant teknisk uddannelse og har erfaring fra en udviklingsafdeling, hvor du både har arbejdet direkte med design og udvikling, ligesom du har mindst 5 års erfaring fra en ledelsesrolle. Som person er du god til mennesker. Du er beskrevet som empatisk, åben og ærlig. Du er en stærk kommunikator, der kan få andre til at følge dig, fordi de vil. Du arbejder struktureret og du stræber altid efter at nå dine mål inden den givne tid med de tilgængelige ressourcer, samtidig med at du opretholder høj kvalitet.

Bliv ringet op