NYE JOBSTILLINGER UDFORDRER REKRUTTERINGSPROCESSEN

NYE TYPER JOBS

I denne foranderlige verden står mange virksomheder oftere og oftere overfor at skulle løse nye typer af opgaver, der kræver at virksomhederne opretter nye typer jobs. Det giver typisk udfordringer for virksomhederne, når de skal finde de rigtige kandidater. For hvordan finder man en person, der har nøjagtig de kompetencer, man søger, når jobbet omfatter opgaver, som virksomhederne ikke har arbejdet med før?

Læs her, hvordan forsyningsvirksomheden, nef-koncernen, fandt den perfekte kandidat til en ny type stilling med hjælp fra KARSBERGs rekrutteringsproces

DEN RIGTIGE KANDIDAT

Fra deres miljøvenlige anlæg leverer nef-koncernen elektricitet til store dele af Nordøstfyn. Ifm. udrulning af fjernaflæste elmålere til alle målepunkter, har nef-koncernen fået adgang til store mængder data, indsamlet fra en række forskellige målepunkter, og havde derfor brug for en specialist til at analysere disse data og optimere driften af elnettet på baggrund heraf – en opgave virksomheden ikke før havde

varetaget. Dette stillede nef- koncernen overfor en ny udfordring om at finde den helt rigtige kandidat med de rette kompetencer til jobbet. Kandidaten skulle ikke blot have viden om og forståelse for el-nettet, men også formå at modellere, behandlere og analysere de store mængder og anvende dem til optimering af driften, udnyttelse og vedligeholdelse af el-nettet mm. Her hjalp vi hos KARSBERG nefkoncernen med rekrutteringen.

DET HANDLER OM GRUNDIGHED

Vi har tidligere samarbejdet med nef-koncernen, om at rekruttere til andre stillinger og bla. til samme tekniske afdeling. Hos KARSBERG havde vi derfor allerede et godt kendskab til virksomheden – et kendskab, der har stor betydning for rekrutteringsprocessen. For Karsberg er grundighed en vigtig faktor bla. i researcharbejdet. Virksomheden, medarbejderne, stillingen, succeskriterier, målsætninger mm. nærstuderes, således at de nødvendige faglige kompetencer og personlige egenskaber, der kræves i jobbet afdækkes og uddybes. Denne proces er særligt vigtig, når der er tale om rekruttering af unikke kandidater, som den stilling nef-koncernen søgte til her.

”Når vi rekrutterer for vores kunder, bringer vi altid en stor grundighed ind i arbejdet. Vores proces indebærer at vi skaber os en både bred og dyb forståelse for virksomheden og for stillingen. Dette er en afgørende faktor for at finde den rette kandidat. I nef-koncernens tilfælde satte vi derfor hele to researchere på jobbet, som allerede havde en indgående viden og erfaring med at finde frem til det rette felt af kandidater indenfor branchen.”

ALLAN KARSBERG
CEO ved KARSBERG

RESEARCHPROCESSEN AFDÆKKER FELTET AF KANDIDATER

Det stiller altså høje krav til rekrutteringsprocessen, når virksomheder som nef-koncernen udvikler og skræddersyer nye stillinger. Når en opgave lander hos KARSBERG, sætter den derfor gang i en omfattende researchproces.

”Sommetider må man se ud over virksomhedens egen industri for at finde de bedste kandidater. En del af vores arbejde i forbindelse med denne rekruttering til nef-koncernen lå derfor I at definere potentielle virksomheder, der havde medarbejdere med kompetencer lignende dem, vi søgte, og herefter identificeret kompetente og dermed potentielt relevante kandidater,” fortæller Allan Karsberg om udfordringen i at finde en kandidat til en stilling, der både er unik og geografisk udfordrende. Det er helt centralt at få afdækket, hvilke virksomheder der har lignende profiler ansat. I denne rekruttering har vi under researchprocessen blandt andet trukket paralleller til virksomheder indenfor energi-, solcelle- og vindmølleindustrien, hvor KARSBERG identificerede potentielle kandidater, der besidder de evner og færdigheder, som nef-koncernen søgte.

ÆRLIGHED OG PRÆCISION ER AFGØRENDE FOR EN GOD REKRUTTERING

Under researchfasen identificerer vores researchere normalt altid et stærkt felt af kandidater, der herefter prioriteres og kontaktes. I denne fase er grundighed og åbenhed essentielt. Der er mange forhold, der spiller ind, hvis man enten skal skifte job eller søger nye muligheder. Det er derfor vigtigt at have stor viden om jobbet og virksomheden, så vi ikke bare maler et rosenrødt billede. Men at vi derimod præcist kommunikerer de gode, positive og attraktive elementer i virksomheden

og i jobbet. Gennem præcis, åben og ærlig kommunikation tiltrækker du de kandidater, der motiveres af præcist de attraktioner, der er i den
virksomhed og det job vi arbejder på. Samtidig er det vigtigt at få kommunikeret de mindre gode sider af jobbet, fordi på den måde får vi sorteret dem fra, der hverken vil trives eller få succes i jobbet.

I nef-koncernens tilfælde er det for eksempel vigtigt at fortælle, at man bliver en del at et lille dynamisk team med et bredt spænd af mange forskellige opgaver. Den rette kandidat er derfor én, der godt kan lide at arbejde med varierende opgaver og har det fint med at blive forstyrret. En kandidat der trives i et job med stor specialisering og primært fordybe sig i smalle fokusområder, vil hverken trives eller få succes i jobbet.

Efter den grundige researchproces og screening af potentielle kandidater lykkedes det at finde det helt rigtige match til stillingen hos nef-koncernen.

”Vi endte med at finde en kandidat, der var spot on,” fortæller Allan Karsberg og forsætter: ”For os var det selvfølgelig et helt afgørende succeskriterie for samarbejdet at finde det rigtige match til stillingen – ikke kun for nef-koncernen, men også for kandidaten. På den måde håber vi at skabe en rekruttering, der sikrer et længerevarende samarbejde mellem kandidat og virksomhed.”

Vil du høre mere om vores arbejdsprocesser, eller skal du have hjælp til rekruttering?