De rigtige kandidater bliver længere

Læs her, hvordan vi hjælper LINAK Danmark med at finde de helt rigtige kandidater, der passer ind i fællesskabet, matcher den faglige profil, og som bliver en del af virksomheden i mange år.

Hjælp til rekrutteringsprocessen

Når LINAK Danmark slår en stilling op, mangler der sjældent ansøgere. Det velkendte navn og stærke brand har stor tiltrækningskraft, men det stiller også høje krav til ansættelseslederen om at udvælge de rigtige kandidater.

”Det er vigtigt, at vi ansætter de rigtige, i forhold til hvor lang tid medarbejderne bliver hos LINAK. Jeg har været her i næsten 20 år, og mange af mine kolleger har været her endnu længere tid, derfor er vi nødt til at få nogle professionelle øjne på rekrutteringsprocessen.”
– Thomas Skovbjerg, Technical Manager, LINAK Danmark.

I en virksomhed som LINAK, hvor ancienniteten er høj og fællesskabet stærkt, er det afgørende at finde den rigtige kandidat, der ikke kun lever op til stillingens faglige kvalifikationer, men også vil engagere sig personligt i virksomheden. Det kan derfor være en god idé at hente eksperthjælp fra et eksternt rekrutteringsbureau, der kan værne om kulturen og bygge forbindelse mellem kandidat og virksomhed.

Sikkert og trygt samarbejde

KARSBERG har siden 2011 hjulpet LINAK Danmark med en række forskellige rekrutteringsopgaver på specialist- og lederniveau. For at opretholde et sikkert og trygt samarbejde med stor tillid fra virksomheden handler det om at arbejde grundigt og systematisk gennem hele rekrutteringsprocessen, herunder screening og referencetagning på kandidaterne.

”I skaber en tryghed og har en professionel tilgang til det, fordi I gør det så ofte. Det kan man godt have svært ved, når man ikke selv gør det til hver dag. Det kan være udfordrende for os at gennemskue, om det, kandidaten siger, er rigtigt, og derfor giver den måde, I tager referencer på, en enorm tryghed og sikrer, at vi finder de rigtige folk. F.eks. kan vi efterfølgende også se, at kandidaten, vi senest har ansat, lever op til vores forventninger: meget omgængelig, nem at arbejde sammen med, åben – lige de kvaliteter vi gerne vil have. ”
– Thomas Skovbjerg om samarbejdet med KARSBERG.

Den succesfulde rekruttering

Hos KARSBERG er grundighed og effektivitet altafgørende for at finde de bedste kandidater og dermed sprede arbejdsglæde, hvor vi kan. Derfor har vi udviklet vores eget kodeks, der skal sikre en gennemsigtig arbejdsproces med gensidige krav og forventninger til samarbejdet.

”Særligt stillingerne, hvor ansvaret er stort, og hvor kandidaterne skal kunne noget ekstra, er svære at rekruttere. Det er derfor dejligt at overlade det til jer: Så får man den eksperthjælp, der skal til, og vi får en god og faglig sparring om kandidaternes profiler sat op mod hinanden. Vi kan godt diskutere det intern, men nogle gange kan man blive forblændet eller overse nogle vigtige elementer. Så det handler meget om den tryghed, det giver os at bruge jer som sparringspartner. I dag går det forrygende. Det kører bare, og det har været en fornøjelse at være gennem processen.”

Thomas Skovbjerg, Technical Manager
LINAK Danmark.

Den succesfulde rekruttering indeholder en lang række elementer udover screening og referencetagning. Det er vigtigt at få præsenteret kandidater, der passer ind i kulturen og fællesskabet, som kan opbygge en god forbindelse til nærmeste leder. I virksomheder som LINAK Danmark er udfordringen også at stillingerne kan være svære at besætte, fordi de ofte efterspørger højt specialiserede teknikere.

Vil du høre mere om, hvordan vi arbejder med rekruttering, headhunting og udvikling? Eller har du brug for hjælp til din næste rekrutteringsproces?