Onboarding

Danskerne er europamestre i jobskifte.

Jobskifte er en for de fleste naturlig del af karrieren og for danskerne er det bare noget mere naturligt end de fleste andre steder. Som virksomhed er man derfor også nødt til at forholde sig til de omkostninger, der er forbundet med det grundvilkår – hvad enten årsagen til jobskiftet skyldes konkret utilfredshed med løn, arbejdsopgaver, samarbejdsvanskeligheder, nye ambitioner eller det skyldes en underliggende samfundstrend eller den danske model. Eller for den sags skyld headhuntere…

For at være i stand til at konkurrere som virksomhed, både på bundlinien og i kampen om fremtidens talenter, kræver det at vi i langt højere grad er i stand til hurtigt at skabe den fornødne produktive medarbejder, der trives og er motiveret. Rammerne og processerne til, hvordan man så gør dét, er hvad onboarding handler om.

Hos KARSBERG har vi arbejdet med rekruttering i over 10 år, og onboardingprocessen ligger som en naturlig forlængelse af vores rekrutteringsproces – hos os er onboardingen allerede startet i det øjeblik vi har kontakt til den måske kommende medarbejder første gang.

Sammen med den aarhusianske erhvervspsykolog Lasse Ljungholm har vi udviklet en konkret, overskuelig og skalérbar tilgang til hvordan du kan arbejde med onboarding, ud fra perspektivet om, at

  • Det skal være lønsomt
  • Hvad kan vi ‘nøjes’ med
  • Det skal være strategisk relevant
  • Vi sikrer kvalitet, når vi tager socialisering af nye medarbejdere seriøst

Hvis du er interesseret i at høre mere, og måske blive inspireret til dit arbejde med onboarding, så ring eller skriv til Søren Schøler Nielsen på soren@karsberg.net eller +45 26307323.