Onboardingen af din nye medarbejder starter allerede inden første arbejdsdag

Når en kandidat accepterer tilbuddet om et nyt job, markerer det begyndelsen på en ny og spændende rejse for både virksomheden og i særdeleshed kandidaten selv. Allerede før første arbejdsdag findes en vigtig periode, som måske undervurderes af nogen, nemlig hvad der kaldes preboarding. Begrebet dækker over vigtigheden ved aktivt at engagere sig i din nye medarbejder allerede inden første arbejdsdag. I dette indlæg dykker vi ned i, hvorfor vi mener, preboarding er så afgørende et element at have fokus på som leder.

Hvad er preboarding?

Lad os starte med at stille skarpt på, hvad preboarding er. Hos KARSBERG anser vi udtrykket som værende en afgørende fase i rekrutteringsprocessen, hvor virksomheden aktivt engagerer sig med den kommende medarbejder allerede inden første arbejdsdag. Med andre ord er der tale om en tidlig periode inden den egentlige onboarding, hvor fokus ligger på at lette overgangen og forberede den nye medarbejder på sin kommende rolle.

Preboardingfasen er designet til at forventningsafstemme og give den nye medarbejder de nødvendige oplysninger og ressourcer, så hun eller han føler sig velkommen og forberedt allerede inden første arbejdsdag. Din nye medarbejder vil være motiveret og spændt på, hvad det nye job bringer, så derfor er det vigtigt, at du som leder fastholder interessen via et preboardingforløb, der bekræfter kandidaten i, at han eller hun har truffet det rigtige valg.

Preboardingprocessen kan omfatte alt fra at introducere fremtidige kolleger, sende personlige velkomstbeskeder, virksomhedsmateriale og velkomstpakker til at give din nye ansatte adgang til virksomhedens ressourcer. Man kan også invitere den kommende medarbejder til eventuelt sociale aktiviteter, som foregår allerede inden han eller hun starter i jobbet.

Preboardingprocessen er i det store hele afgørende for at skabe et positivt førstehåndsindtryk og styrke den nye medarbejders engagement og tilhørsforhold til virksomheden allerede inden første arbejdsdag. Ved at investere tid og ressourcer i preboarding viser din virksomhed ikke kun interesse for den kommende medarbejder – som vi ser det, skaber I også et fundament for en vellykket integration og en positiv arbejdsoplevelse fra starten.

Vær med til at sikre, at din nye medarbejder bliver længere tid

Ifølge en undersøgelse foretaget af Society for Human Resource Management (SHRM) er en veldefineret onboardingproces afgørende for at øge medarbejderes fastholdelse og produktivitet. Preboardingen spiller her en afgørende rolle for, at din nye medarbejder kommer til at føle sig værdsat og forberedt allerede inden første arbejdsdag. Ifølge SHRM kan en struktureret pre- og onboardingproces resultere i op til 69 % højere medarbejderfastholdelse.

Faktisk er det sådan, at folk, der oplever et godt præ- og onboardingforløb, er tilbøjelige til at bruge mindst tre år i en virksomhed. Preboarding spiller her en afgørende rolle i at etablere denne positive oplevelse fra begyndelsen. Ved at tilbyde information om virksomhedens kultur, værdier og forventninger skaber preboarding tillid og engagement hos den nye medarbejder. Dette er afgørende, da det kan reducere usikkerhed og angst, som hele 87 % ifølge Forbes føler i forbindelse med starten på et nyt job.

Din nye medarbejder vil føle sig stærkere forbundet

Foruden argumentet om, at din nye medarbejder vil være tilbøjelig til at forblive i din virksomhed i mindst tre år, findes der endnu en god grund til at skabe et godt pre- og onboardingforløb. Ifølge en rapport fra BambooHR oplever 91 % af nye medarbejdere, at de føler sig stærkere forbundet til virksomheden, når virksomheden har en veldefineret onboardingproces.

På mange måder er preboarding altså ikke bare en ekstra detalje i rekrutteringsprocessen. Det er snarere en afgørende fase, der kan have stor indflydelse på den nye medarbejders oplevelse og succes i virksomheden. Statistikker og troværdige kilder understreger betydningen af en veldefineret preboarding-proces og dens rolle i at øge medarbejderfastholdelse, engagement og tilhørsforhold. Derfor er det vigtigt, at du som leder har fokus på preboarding.

Læs evt. mere om onboarding i vores blogindlæg Kære virksomhedsejere og ledere; onboarding har aldrig været vigtigere 

Bliv ringet op